Kicsi az igény a járvány előtti rendszer visszaállítására.

Az irodai dolgozók otthoni munkavégzése a legtöbb cég esetében csak kényszerűségből lett bevezetve, azonban az elmúlt hónapok javarészt pozitív tapasztalatai alapján nem lenne meglepő, amennyiben a koronavírus-járvány paradigmaváltást okozna.

A kép csak illusztrációForrás: Elly Fairytale / Pexels

Az otthoni munkavégzés támogatása anyagilag megérheti a cégek számára, hiszen jelentős megtakarításokkal járhat, például lehetővé teheti a kisebb irodák bérlését. További érdekesség, hogy a fiatal munkaerő bevonzásában is segíthet a távmunka, plusz földrajzilag masszívan nagyobb területről lehet kollégákat toborozni, ami szintén versenyelőny.

A TechRadar Pro és az ITProPortal közös felmérése szerint az otthoni munkavégzési lehetőséget a munkavállalók java is támogatja: a megkérdezettek 80,6%-a megfontolná a távmunkára való végleges átállást.

A válaszadók 33,8 százaléka ugyan kihívást jelentőnek találja az otthoni munkavégzést, ám 73,5 százalékuk ennek ellenére is potenciálisan vehető volna rá hosszú távon.

Az otthoni munkavégzés során leggyakrabban felmerült problémák:

  1. egyes feladatokat nem lehet távmunkában elvégezni (24,3%);
  2. internetkapcsolattal kapcsolatos problémák (17,7%);
  3. az otthoni környezetből fakadó nehézségek (16,2%);
  4. kommunikációs nehézségek a munkatársakkal (15,24%).

A megkérdezettek 60 százaléka vélekedett úgy, hogy a cége aránylag jól kezelte az otthoni munkavégzésre történő átállást.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!