Javítana a mobilok üzemidején a Samsung

samsung display oled érintőkijelző okostelefon
Áramspórolási célból képes 10-120 Hz között állítani a képfrissítési sebességét a Samsung új OLED érintőkijelzője
Vágólapra másolva!
Elérhető az adaptív képfrissítésű OLED érintőkijelzője.
Vágólapra másolva!

Az okostelefonok és tabletek egyik legnagyobb fogyasztású komponense az érintőkijelző. Ezzel a tudomány jelenlegi állása szerint nem igazán lehet mit kezdeni, azonban a Samsung a napokban bejelentett egy olyan fejlesztést az OLED paneljeihez, amely érezhetően növelheti a készülékek akkus üzemidejét.

Áramspórolási célból képes 10-120 Hz között állítani a képfrissítési sebességét a Samsung új OLED érintőkijelzője Forrás: Samsung Display

Az újítást a váltakozó képfrissítési sebesség jelenti: a vállalat új OLED panelje képes a kijelzőn megjelenő tartalom függvényében, teljesen automatikusan és villódzásmentesen

10-120 Hz között állítani a tempót.

Például a fotók nézegetésekor vagy a cikkek olvasásakor bőven elég lehet másodpercenként csak 10 alkalommal frissíteni a kijelző képét, az e-mailezéshez jó 30 is, a videók nézésekor már 60 hertzre lehet szükség, míg a játékok futtatásakor akár 120-ig is kilőhet a tempó.

A jelenleg használt mobilkijelzők tipikusan fix 60 Hz-en frissítenek, teljesen függetlenül attól, hogy éppen mit jelenítenek meg, így az üzemidejük jókora részében energiát pazarolnak.

A mérések szerint az adaptív képfrissítési sebességre képes OLED érintőkijelző tipikus használat mellett átlagosan 22 százalékkal, ideális körülmények között pedig 40 százalékkal csökkenti a megjelenítő fogyasztását.

A panel a Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G mobilban debütál majd, és máris elérhető a vállalattól telefonos kijelzőket vásárolni kívánó gyártók számára.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!