Az előző generációnál olcsóbb lesz az új Google csúcsmobil, és elvileg csak XL-es kiadásban jön.

A Pixel 4 szériával óriási csalódást okozott a mobilpiacon a rajongóinak a Google, és most mindenki azt reméli, hogy a Pixel 5 majd rendbe hozza a dolgokat. Egyelőre több a kérdés, mint a válasz, hiszen csak annyit tudni, hogy a Pixel 5 a Pixel 4a 5G mellett, Snapdragon 765G chippel, 5G-támogatással jön, a Pixel 4a irányvonalát folytatva.

Forrás: google

A pletykák szerint idén kis méretű Pixel mobil nem lesz az élmezőnyben, a Pixel 5 ugyanis kapásból XL-es méretű lesz. Állítólag a Google ezúttal a jobb felhasználói élményre és a minőségibb hardverre koncentrál majd.

Ez ezúttal 6,67 hüvelykes OLED-panelt jelent, 120 Hz-es képfrissítéssel a BOE vagy a Samsung gyárából, lesz újra ujjlenyomat-olvasó, mindezt pedig 8 GB RAM kíséri majd. A vételárat az előző szériához képest csökkentik, 699 dolláros indulóösszegre.

Azt senki sem tudja megtippelni, hogy a Google mennyire marad benne a prémium szegmensben, illetve, hogy az irányváltással növekedési pályára állhat-e. A piaci elemzések szerint mindenesetre az amerikaiak már nem az ultraprémium mobilokat keresik, hanem átlagosan 500 dollárt fizetnének egy új okostelefonért.