Nincs elég olcsó laptop iskolakezdésre az USA-ban

google chromebook chrome os laptop notebook internetezés
Illusztráció.
Vágólapra másolva!
Különösen a Chromebookokból van óriási termékhiány.
Vágólapra másolva!

Az iskolakezdés előtti hetek a laptopgyártók egyik legjobb szezonja, a szülők és az iskolák is nagy számban vásárolják a hordozható számítógépeket. Idén a koronavírus-járvány miatti távoktatás, vagy a távoktatás újbóli elrendelésének jelentős esélye miatt különösen erős a kereslet a termékekre.

A kép csak illusztráció Forrás: dawnfu / Pixabay

Az Axios beszámolója szerint az USA-ban konkrétan rekordokat döntögetnek az eladások, egyre több helyen termékhiány lép fel emiatt, különösen a megfizethető Chromebookok gyártói nem tudnak elég laptopot gyártani és szállítani.

Az Axios cikkének írásakor a Best Buy áruházlánc 28-féle 400 dollár alatti Chromebookjából már csak négyféle volt raktáron.

Az óriási keresletre válaszul az Acer a szokásos tengeri mellett már sokkal gyorsabb és drágább légi szállítással is importálja az országba a népszerű Chromebookjait, de így is képtelen kiszolgálni az igényeket. Mindennek tetejébe Kalifornia és Nevada államok az oktatási intézményeik nevében váratlanul több százezer Chromebookra adtak le rendelést a cégnél.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!