Új Blackberry érkezik jövőre

blackberry key2 android okostelefon
Blackberry KEY2
Vágólapra másolva!
A TCL után egy cégduóhoz került a mobilmárka licence.
Vágólapra másolva!

Váratlan bejelentéssel örvendeztette meg az okostelefonjainak rajongóit Blackberry, a legutolsó androidos mobiljait tervezett TCL-lel való kapcsolatának megszűnését követően partnerségre lépett az OnwardMobility és FIH Mobile Limited duóval egy újabb telefon elkészítése érdekében.

A kép csak illusztráció (Blackberry KEY2) Forrás: Blackberry

A licencelési megállapodás keretében az új partnerei a 2021-es évbn piacra dobnak majd egy új Blackberry márkájú okostelefont, amely az elvárható módon fizikai QWERTY-billenytűzettel és 5G-támogatással rendelkezik majd. Ezen túlmenően csak annyit lehet tudni az androidos készülékről, hogy a klaviatúrája teljesen házon belül tervezett lesz, el fog majd térni az eddigi Blackberry mobilokon megszokott dizájntól.

A sajtóközlemény alapján a vállalatok egyetlen okostelefon elkészítésére kaptak engedélyt, ami érthető annak fényében, hogy erősen rétegtermék elkészítésére vállalkoztak, valószínűleg nem lenne értelme komplett készülékportfóliót tervezni.

Nem más gyártókkal próbálnak versenyezni, hanem egy szűk és specifikus célközönséget kívánnak kiszolgálni.

Jó kérdés, hogy ki fogja készíteni az új okostelefon szoftverét, az előző TCL-es időkben ezt házon belül intézte a Blackberry, a kínai vállalat a hardver megtervezéséért és gyártásáért felelt.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!