A levelezőtől a felhőtárhelyig sok szolgáltatás akadozik.

Magyar idő szerint a kora reggeli órákban a világ minden tájáról özönleni kezdtek a panaszok, hogy akadoznak a Google szolgáltatásai. A látszólag sokakat érintő hibajelenségek, hogy nem sikerül levelet küldeni a Gmailben, nem lehet fájlokat feltölteni Drive-ba, meghiúsul a dokumentumok létrehozása a Drive-ban, nem működik a videochatek rögzítése a Meetben, leállt az üzenetküldés a Chatben.

A kép csak illusztrációForrás: Andrea Piacquadio / Pexels

A Google elismerte a részleges leállást és dolgozik a probléma megoldásán, az okáról egyelőre nincsenek információk. Az üzemzavar hazánkban a nemzeti ünnepnap miatt feltehetően aránylag keveseknek jelent érdemi problémát, azonban a világ többi részén fájhat miatta a felhasználók feje.

Főleg a cégekkel babrálhat ki, amennyiben a G Suite szolgáltatáson keresztül leveleznek.

Kapcsolódó érdekesség, hogy tegnap a Spotifynál is volt egy nemzetközi üzemzavar, jó időn keresztül csak pár másodpercet játszott le az elindított dalokból a zenestreamelő. Az esetében egy lejárt tanúsítvány volt a hunyó.

Frissítés: a Google tájékoztatása szerint a csütörtök kora délutáni órákra sikerült megoldani a gondokat, újból működnek a szolgáltatásai.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!