A tech cégek dolgozói a fizetésük harmadát is odaadnák, ha több magánéletük lehetne

Vágólapra másolva!
Egy kutatás szerint a tech szektor dolgozóinak több mint harmada azonnal odaadná a fizetésének harmadát, ha javíthatna a munka és a magánélet egyensúlyán.
Vágólapra másolva!

A Blind egy olyan oldal, amelyen a tech, fintech, szolgáltatói és kereskedelmi szektorok dolgozói mondhatják el a véleményüket név nélkül. Az oldal most a munka és a magánélet egyensúlyáról végzett felmérést, mindez pedig különösen fontos, mióta a világjárvány hatására a távmunka sok helyen bevett dolog lett. Egyeseknek megszűnt az állása, mások még többet dolgoznak, mint eddig. Van, akinek oda a fizetése, más pedig többet keres, mint valaha. Más kérdés persze, hogy kinek mennyi magánélete van, persze a magasabb keret nem egyenesen arányos a kevesebb szabadidővel.

Forrás: medical news today

A felmérés eredménye szerint mindenesetre a megkérdezett IT-s szakemberek 36 százaléka azonnal lemondana a fizetése 35 százalékáról, ha több magánélete és szabadideje lehetne. A számítások alapján a Bloomberg dolgozóinak 53, a Snapchatnél 50, az IBM-nél 42, az Amazonnál 36, a Microsoftnál 34, az Apple-nél 32, a Qualcommnál 31, a Google-nél 28, az NVIDIA-nál 27 százalék lenne boldogabb, ha több magánélete lenne, akár kisebb fizetés mellett.

A válaszadók a felmérés után azt is hangoztatták, hogy sokszor nagyon magas kiadásokkal kell számolniuk, mert az étkezési költségek mellett állniuk kell az egészségügyi kezeléseket és gyógyszereket is, amelyekre a kevés szabadidő és családi élet okozta stressz miatt van szükségük.