Ezért kaphatnak olcsóbb és kisebb akkumulátort az iPhone 12 mobilok

Vágólapra másolva!
Állítólag az 5G még jobban felvinné az új iPhone-ok árait, ezért az akkumulátorokon spórol az Apple.
Vágólapra másolva!

Évek óta egyre nagyobb kritika éri az Apple-t, amiért olyan szörnyen drágán adja az okostelefonjait, ráadásul sokak szerint ennek a gyártónak köszönhető, hogy eljutottunk az 1000, 1200 és 1400 eurós prémium mobilok korszakába. Ilyen árak mellett persze elég rosszul hangzanak a pletykák, amelyek szerint az iPhone 12 mobilokhoz sem fülhallgató, sem töltő nem jár majd gyárilag a dobozban. Sőt, állandóan azt hallani, hogy még az akkumulátorok is kisebbek lesznek, mint az iPhone 11 modellekben voltak.

Forrás: ifixit

A neves és általában igen pontos Ming-Chi Kuo most azt is megtudta, hogy miért lesznek kisebbek az energiaforrások. Állítólag az immáron 2000 milliárd dollárnál is többet érő Apple olcsóbb és kisebb, egyszerűbb akkumulátorokat használ, hogy csökkentse a költségeit. Egy akkura 40-50 százalékkal többet költenek, mint az iPhone 11 mobiloknál, 2021-ben pedig ehhez képest is még 30-40 százalékkal csökkentenék az akkukra fordított költségeket.

Kuo szerint az Apple azért spórol az akkun, mert az 5G-re váltás akár 85-135 dollárral is megdobja a költségeket, és mivel most épp nagy a kereslet az iPhone-ok iránt, nem szeretnék ennyivel vagy még többel még tovább emelni a vételárakat. Nagy kérdés persze, hogy ilyen árkategóriában mire lesznek képesek és mennyire vállalhatóak a pletykált 2227, 2775, 2815 és 3687 mAh-s telepek...