Még idén befuthat a Huawei első Android nélküli okostelefonja

Vágólapra másolva!
A szivárgások szerint idén jelenhet meg a Huawei első olyan mobilja, amely már HarmonyOS rendszert futtat.
Vágólapra másolva!

Nemrég pletykáltak arról, hogy a Huawei állítólag rövid időn belül minden egyes eszközén átállna a házon belül fejlesztett HarmonyOS rendszerre, leváltva többek között az Androidot és a Windows 10-et. Az első HarmonyOS-alapú okosórát állítólag még idén piacra dobják, és iparági források szerint még ebben az évben jön az első olyan Huawei mobil is, amin HarmonyOS rendszer fut Android helyett.

Forrás: t3

Ma Jihua szerint ez a modell még 2020 vége előtt megjelenik a piacon Kínában, de más országokban egy darabig nem is lesz kapható. Ennek az oka az, hogy Kínában nem jelent igazából gondot a Google Play-szolgáltatások és a Google appok hiánya, a Huawei így pedig teljes irányítást nyer az eszközei fölött, persze megtartva az ismerős EMUI kezelőfelületet.

Az idén szeptemberben esedékes fejlesztői konferenciáján valószínűleg beszél majd a HarmonyOS rendszerrel kapcsolatos terveiről a Huawei, amely ultraolcsó 5G-s készülékeket is hozna a piacra. Egyre nagyobb kérdés azonban, hogy hogyan: miután a TSMC nem adhat több chipet a Huawei-nek, az a MediaTeknél kopogtatna, de az amerikai kormány jogilag ezt a vonalat is ellehetetlenítette, az egyre súlyosbodó korlátozások miatt állítólag pedig már a Huawei HiSilicon chiptervező részlege is elkezdett összeomlani, a dolgozók sorra mondanak fel az óriásnál a hatalmas fizetések ellenére is.