Zöld laptopot készíthet a Lenovo

lenovo rapid hefei red dot laptop notebook
Cserélhető belsőségekkel jöhet a Rapid laptop
Vágólapra másolva!
Akár a processzor is cserélhető lehet a Rapidban.
Vágólapra másolva!

Formabontó laptopot nevezett a Red Dot dizájndíjra a Hefei LCFC Information Technology nevű leánycégén keresztül a Lenovo, a moduláris Rapiddal a kifejezetten környezettudatos, vagy éppen csak praktikus vevőket kívánja célba venni.

Cserélhető belsőségekkel jöhet a Rapid laptop Forrás: Hefei LCFC Information Technology

A környezettudatosság alatt azt kell érteni, hogy a noteszgépben utólag cserélhetőek például a processzorhoz, a memóriához, továbbá a portokhoz hasonló hardverek. „Ez lehetővé teszi a tulajdonosoknak, hogy a lecserélése helyett adaptálják a terméket a növekvő igényeikhez" – olvasható a leírásában.

Az ötlet természetesen nem új, régebben teljesen alapvető volt a laptopokban a részleges modularitás, lehetőség volt a memória, a háttértár, az optikai meghajtó, egyes esetekben a dedikált videovezérlő cseréjére. A processzorcsere már közel sem volt általános, az elérhető portok módosítása pedig pláne nem.

Egyelőre nem világos, hogy a trendin kinéző, viszont a balkezesek számára kényelmetlen helyre rakott touchpaddal rendelkező Rapidot ténylegesen elérhetővé teszi-e a Lenovo, a dizájndíjra való jelöléséből nem érdemes messzemenő következtetéseket levonni.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!