Megvédte a bírónő az Unreal motort

epic games fortnite videojáték
Fortnite
Vágólapra másolva!
Az Apple nem tudja a partnerein át zsarolni az Epicet.
Vágólapra másolva!

Megszületett az első bírói döntés az Epic és az Apple háborújában. Aki lemaradt volna az elmúlt két hétben kitört botrányról, az Epic szándékosan kidobatta az App Store és a Play Áruház kínálatából a Fortnite-ot, mivel sokallja a mikrotranzakcióiból az Apple és a Google által lecsípett 30% jutalékot. Mindkét céget beperelte a piaci hatalmukkal való visszaélés miatt, az Apple ellen pedig hadjáratot is indított, hangolja ellene a közvéleményt.

Fortnite Forrás: Epic Games

Erre válaszul az Apple kitalálta, hogy móresre tanítja a céget: augusztus 28-ai hatállyal megfenyegette a fejlesztői fiókjának letiltásával. Emiatt az Epic nem lett volna képes fejleszteni és karbantartani a játékfejlesztők és tervezőszoftverek készítői által használt Unreal motor macOS és iOS rendszerű változatait, ami gigantikus mélyütés lett volna a partnerei számára.

Az Unreal Engine az Apple egyetlen szabályzatát sem sérti, pusztán zsarolási szándékból állt elő az Epic fejlesztői fiókjának törlésével a cég.

Az Epic azonnal az ügyben eljáró bírónőhöz fordult, hogy az végzésben tiltsa el az Apple-t a tervének kivitelezésétől. Röviddel a döntés meghozatalának határideje előtt a Microsoft is benyújtott egy az Epic kérését támogató állásfoglalást.

Yvonne Gonzalez Rogers bírónő hétfőn jóváhagyta ezt az Epic kérését, az indoklása szerint az Epic és az Apple nyugodtan pereskedhetnek, azonban

a vitájuk más feleknek nem okozhat érdeksérelmet.

Ugyanilyen alapon viszont a Fortnite nem kerülhet vissza az App Store-ba, a pereskedés végéig biztosan csak az Apple szabályzatát betartva teheti vissza az áruház kínálatába az Epic.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!