Úton az erősebb Nintendo Switch

nintendo switch
Vágólapra másolva!
A beszámolók szerint valamikor jövőre kerülhet piacra.
Vágólapra másolva!

Régóta keringtek már a pletykák, hogy a Nintendo idővel szeretne egy erősebb változatot készíteni az átütő sikert aratott Switch konzoljából, hiszen a benne található NVIDIA Tegra X1 rendszerlapkának megvannak a maga limitációi. Most a Bloomberg és a kínai UDN is olyan belsős forrásokra hivatkozó beszámolókkal álltak elő, hogy már folyamatban van a termék fejlesztése, és valamikor 2021-ben kerülhet piacra.

Nintendo Switch Forrás: Nintendo

Az informátorok szerint az új Switch hardverét még nem véglegesítette a Nintendo. A termékfrissítés elsődleges célját a számítási teljesítmény növelése jelenti, a maga módján szeretne válaszolni az ősszel piacra kerülő PlayStation 5-re és Xbox Series X-re a vállalat.

Persze nem arra kell gondolni, hogy versenyezni kívánna azokkal a grafikában, ez teljesen lehetetlen volna, csak szeretne valamit felmutatni a potenciális vevőknek.

Ha minden igaz, akkor az új konzol mellé lesz majd rögtön néhány a képességeit kihasználni képes játék is, a Legend of Zelda: Breath of the Wild tavaly bejelentett, idén viszont eddig semmiféle reklámot sem kapott folytatása lehet köztük az aduász.

Nem világos, hogy az új Switchre lesznek-e exkluzív játékok, ám ez nem tűnik valószínűnek, üzletileg értelmezhetetlen döntés volna hátat fordítani az eredeti konzol játékosbázisának.

Mostanra 61 millió Switchet sikerült értékesítenie a Nintendónak.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!