A Google Chrome böngészőben nemrégiben felfedeztek egy nagyon súlyos hibát, amelyet kihasználva számítógépes bűnözők nagyon komoly kárt okozhatnak a böngészőt futtató felhasználóknak.

A sebezhetőség szintjét az iparági szabványnak minősülő CVSS-skálán 8,3 pontra értékelték a maximális 10 pontból, ez pedig a valaha kimutatott második legveszélyesebb hiba. Így tehát már érthető, hogy miért kell erre mindenkinek odafigyelnie. 

Minden Chrome felhasználóinak ellenőriznie kell, hogy letöltötte-e a legfrissebb frissítést a böngészőjéhez, amely kijavította a nagyon súlyos hibát.    

Amint azt a Threatpost egyik bejegyzésében közölték, a hiba (CVE-2020-6492) lehetővé tette volna, hogy a rosszindulatú behatolók tetszőleges kódot futtassanak az áldozat gépein.

A Google Chrome-ot fenyegető veszélyre a Cisco egy szakértője, Jon Munshaw hívta fel a figyelmet egy hétfői blogbejegyzésében. A hiba a Google Chrome 81.0.4044.138 (stabil), 84.0.4136.5 (fejlesztő) és 84.0.4143.7 (Kanári) verzióit érintette.

A Google Chrome rendelkezik automatikus frissítési funkcióval - ami azt jelent, hogy a böngésző rendszeresen ellenőrzi a javításokat, és alkalmazza azt, amikor a felhasználó bezárja és újra megnyitja a szoftvert. 

Ha azonban valaki egy ideje nem zárta be böngészőjét, akkor most mindenképpen tegye meg!  

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!