Érezhetően gyorsabb a Chrome 85

google chrome
Google Chrome 85
Vágólapra másolva!
Hamarosan több új funkciót is kap a böngésző.
Vágólapra másolva!

Órákkal a Firefox 80 kiadását követően a Chrome 85 is elérhetővé vált, ráadásul a riválisával ellentétben ez számottevő újításokat hozott. A látványos előrelépés a teljesítményt érinti, a fejlesztők szerint a forráskód fordításában eszközölt változtatásoknak köszönhetően Windows és macOS rendszereken átlagosan 10%-kal gyorsult a weblapok megjelenítése.

Google Chrome 85 Forrás: Origo

A böngésző emellett további új funkciókat is kapott, ám bosszantó szokásához híven a Google ezeket hullámokban teszi elérhetővé, a többségnél valószínűleg még nem bukkantak fel.

Az egyik sokak által kért fejlesztés, hogy színkódos fülcsoportok összezsugoríthatóvá váltak, ilyenkor helytakarékossági célból nem látszanak a bennük lévő fülek. A kettes számú érdekesség, hogy a Chrome beépített PDF-olvasójában már kitölthetőek az űrlapok, a beírt adatokat pedig menti is dokumentumokba a böngésző.

Végül további jó hír, hogy a Chrome következő főverziójában jó eséllyel elérhetővé válik a régóta a háttérben lévő fülek erőforráshasználatának drámai csökkentésére kitalált funkció. Ezzel sok munka levehető a processzor válláról, csökkenthető a memóriaigény, növelhető laptopokon az akkus üzemidő.

A Chrome telepített példányai meguktól frissülnek a legújabb verzióra, a böngésző telepítőkészlete pedig a hivatalos webhelyről tölthető le.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!