Kamerázik is a csomagmegőrző doboz

eufy smartdrop csomagmegőrző futár doboz internetes rendelés
Eufy SmartDrop okos csomagmegőrző doboz
Vágólapra másolva!
Az appján át beszélni lehet a küldeményt hozó futárral.
Vágólapra másolva!

Az Eufy is beszáll a lakossági ügyfeleknek szánt csomagmegőrző dobozok piacára, a netes rendelések térhódítása által életre hívott termékeknek köszönhetően nem kell többé otthon lenni a posta vagy a futárszolgálat által hozott küldemények átvételéhez.

Eufy SmartDrop okos csomagmegőrző doboz Forrás: Eufy

A kért 50 ezer dollárt a Kickstarteren csupán másfél óra alatt összeszedett SmartDrop 68 liter kapacitású, maximum 58×36×30 cm méretű dobozok fogadására képes, állítólag a tipikus küldemények olyan 98 százaléka belefér. Ha üres, akkor a fedelének kinyitásához a futárnak szimplán meg kell nyomnia a nyitógombját, de lehetőség van PIN-kódot kérő feloldásra is.

Mindezek ellenére a SmartDropot az különbözteti meg a konkurenciától, hogy rendelkezik kamerával, mikrofonnal, hangszóróval és mozgásérzékelővel.

A wifire való felcsatlakoztatását követően a megőrző tulajdonosai mobilappon keresztül értesítést kapnak, ha valaki aktiválta a mozgásérzékelőt és/vagy csomagot tett a tárolóba, visszanézhetik az aktiválásokkor készült videofelvételeket is. A megőrző 160 fokos látószögű kamerájának képe élőben követhető, és lehetőség van kétirányú hangcsevegésre az előtte álló személlyel, akár a tároló fedele is kinyitható a mobilappból.

Az okosfunkciók működéséhez persze áramra van szükség, ezt egy tipikusan három havonta töltendő akku szolgáltatja, a lemerülése esetén klasszikus kulccsal nyitható a tároló fedele. A SmartDrop működése -20 °C és 60 °C közti környezeti hőmérséklet között garantált, a csomagtartó rekesze természetesen vízálló.

A kedvezményesen 149 dollárért előrendelhető, de 299 dolláros ajánlott fogyasztói áron piacra dobni kívánt SmartDropot saját kezűleg kell összeszerelniük a vevőknek, de ha minden jól megy, akkor 20 perc alatt abszolválható a feladat. Lehetőség van a csomagtároló betonba csavarozására is, nehogy lába keljen.

A SmartDrop piacra kerülésére még várni kell, a kickstarteres előrendelők várhatóan 2021 júniusában kapják meg a terméket, az általános elérhetővé válása röviddel később várható.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!