Várni kell a Samsung chipekben az áttörésre

samsung exynos 880 5g rendszerlapka system-on-chip soc
Samsung Exynos 880
Vágólapra másolva!
Jövőre még nem kerül Radeon videovezérlő az Exynosokba.
Vágólapra másolva!

Nagyratörő tervei vannak a mobilokba és táblagépekbe szánt rendszerlapkák piacán a Samsungnak, a processzormagokat tervező ARM, továbbá a Radeon videovezérlőket készítő AMD segítségével teljesítmény és elterjedtség tekintetében is szeretné letaszítani a trónról az Exynos termékeivel a Qualcomm Snapdragon modelleket.

A kép csak illusztráció (Samsung Exynos 880) Forrás: Samsung

Az évek óta megbízható információkat szivárogtató Ice Universe szerint a Samsung jövőre még nem lesz képes kibabrálni a Qualcommal. Az információi szerint a felső kategóriás Exynos 1000 rendszerlapka fogyasztás tekintetében ugyan előrelépéssel kecsegtet, azonban teljesítmény tekintetében várhatóan nem lesz képes komolyan megszorongatni a Snapdragon 875-öt.

A kettes számú értesülés, hogy az első Radeon videovezérlővel szerelt Exynos rendszerlapka a jelenlegi álláspont szerint 2022-ben jelenhet meg fogyasztói piacra kerülő Galaxy mobilban, ám ezzel párhuzamosan a Snapdragon modellek Adreno grafikus vezérlője is nagy frissítést kaphat.

Egyelőre rejtély, hogy mi lesz a Radeon vs. Adreno harc vége, de nincs rá garancia, hogy minden a Samsung szája íze szerint alakul majd.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!