Már a 2 nm-es chipek gyártására készül a TSMC

Vágólapra másolva!
2022 végén érkezhetnek a fogyasztóknak szánt eszközökbe a 3 nm-es chipek, de már ezek továbbfejlesztésén is dolgoznak.
Vágólapra másolva!

A TSMC egy éves konferencián sok érdekes dolgot árult el az utóbbi napok során. Többek között arra is fény derült, hogy már dolgoznak a 2 nm-es gyártástechnológián, ehhez pedig elkezdtek egy gyárat és kutatás-fejlesztési központot is építeni. Itt minimum 8000 embert foglalkoztatnak majd, és a 3 nm-es chipeket fejlesztik majd tovább, amelyek úgy 2022 végén jelenhetnek meg a fogyasztóknak szánt eszközökben.

Forrás: tsmc

A 2 nm-es gyártósorokat GAA technológiával fejlesztik, leváltva a FinFET megoldást, amit még a 3 nm-es eljárásnál vetnek be. A GAA a következő nagy lépcső lehet a chipgyártásban, és érdekesség, hogy a TSMC fő ellenfele, a Samsung már 2022-ben, a 3 nm-es gyártása során bevezeti a GAA-t.

Az persze mindenkinek csak jó hír, hogy a piacon még van verseny a fejlesztések terén, ugyanis ennek köszönhetően nem csak egymásra próbálnak majd licitálni a felek, de az árak is alacsonyabbak lehetnek. Az AMD és az Apple állítólag már alá is írt a TSMC-vel a következő évekre, az Apple-ről például azt mondják, hogy 5 éves megállapodást kötött a tajvani chipgyártóval.