Elárulta a Mi 10 Ultra kameráinak titkát a Xiaomi

Vágólapra másolva!
A DxOMark szerint a mobilfotózás királya a Mi 10 Ultra, a Xiaomi pedig elárulta, hogy miért.
Vágólapra másolva!

A DxOMark szerint jelenleg a világ legjobb mobilfotós kamerarendszere a Xiaomi Mi 10 Ultra okostelefonban van. Sajnos továbbra is úgy néz ki, hogy a kínai gyártó ezt nem hajlandó kiadni a nemzetközi piacra. Azt ugyanakkor elárulta pár blogjegyzésben, hogy miért ilyen jók a készülék kamerái.

Forrás: xiaomi

A fő kamera egy 48 megapixeles, 1/1,32 hüvelykes szenzort használ, a single-frame HDR-feldolgozást a chipen magán végzik el. A képpontokat három expozíciós kategóriába sorolják, majd azokat HDR-jellel egyesítik, amikor a szenzor soronként kiolvassa a képet. Ez a Xiaomi első mobilja, ami HDR10-es videót tud felvenni, és ritkaság, hogy 8P-s lencsét használtak, ami a zavaró jelenségeket a lehető legjobban csökkenti – az ilyen konfiguráció persze drágább és gyártani is nehezebb.

A telefotós kamera 48 megapixeles Sony IMX586 szenzorra épít, ez 1/2,32 hüvelykes. Mivel túl vastag volt, ezért végül D-vágású lencsékkel karcsúsították, és az optikai képstabilizáción való munka is sokkal nehezebb lett. A 128 fokos, 7P-s lencséket használó ultraszéles kameránál minimalizálták a torzítást, már rögtön a szoftveres feldolgozás előtt, ennek hála a minőség és felbontás is jobb.