Elérhető az EA játékbérlője a Steamen

mass effect andromeda
Mass Effect Andromeda
Vágólapra másolva!
Csak az olcsóbb alapváltozata jött meg a rivális boltba.
Vágólapra másolva!

A számítógépes játékosok jókora részének haragját kiváltva az Electronic Arts még 2011-ben többé-kevésbé otthagyta a Steam digitális játékboltot, helyette a saját Origin boltját és kliensét erőltette rá azokra, akik játszani kívántak a legújabb termékeivel. Tavaly októberben a kiadó nemcsak a rivális boltba való visszatérését jelentette be, de előrukkolt a havidíjas játékbérlő szolgáltatásának benne való elérhetővé tételével is.

Mass Effect Andromeda Forrás: EA

Az elmúlt hónapokban az EA folyamatosan töltögette fel az eddig csak az Originben kiadott számítógépes játékait a Steamre. Az ezzel kapcsolatos munka még nem fejeződött még be, de mostanra a legtöbb népszerű játéka megvehető vált a Steamen is, így a vállalat szerint ideje volt a beígért játékbérlőt is elérhetővé tenni a rivális boltban.

Az EA Play szolgáltatás az Origin és a Steam kliensekben is ugyanannyiba kerül, a játékosok havi 3,99 euróért vagy évi 24,99 euróért játszhatnak szabadon a benne lévő játékokkal. Viszont kritikus különbség a kettő között, hogy a EA Play Pro (leánykori nevén Origin Access Premier) nem érhető el a Steamen, így aki az EA legújabb játékaihoz is szeretne havidíjért hozzáférni, annak feltétlenül az Origin kliensben kell előfizetést vásárolnia.

További kellemetlen sajátosság, hogy a gamerek hiába veszik meg az EA játékait a Steamen, az oroszlánrészük futtatásához továbbra is szükségük lesz az Origin kliensprogramra. Ez kérdésessé teszi, hogy mennyi értelme van az EA nagy visszatérésének, hiszen egyszerűbb és kényelmesebb rögtön az Originben megvásárolni a kívánt játékokat vagy előfizetést.

Végül a jelek szerint az EA Play steames változatában jóval kevesebb játék érhető el, bár a legfontosabb címek persze benne vannak.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!