Aggasztják az okoskamerák az FBI-t

ring video doorbell kamerás kapucsengő biztonsági kamera
Ring Video Doorbell
Vágólapra másolva!
Leleplezhetik a nyomozó ügynököket és rendőröket.
Vágólapra másolva!

Minden eddiginél egyszerűbb az otthoni biztonsági kamerák használata, már szó szerint bárki installálhat bárhova egy akkumulátort és wifikapcsolatot használót. Ezután a mobiljukon valós időben értesítést kaphatnak, ha valaki aktiválta a kamera mozgásérzékelőjét, és élőben is követhetik távolról a képét.

Ring Video Doorbell Forrás: Ring

A rendfenntartó szervek gyorsan meglátták a technológiában az előnyt, az Egyesült Államokban a népszerű Ring márkával együttműködve próbálták rávenni a kapucsengőbe épített kamerák tulajdonosait, hogy automatikusan tegyék elérhetővé a felvételeket a hatóságok számára. Az FBI a napokban egy belsős tájékoztatásában rámutatott, hogy ezek az eszközök egyre gyakrabban bizonyulhatnak kétélű fegyvernek:

nemcsak a bűnözőket buktathatják le, hanem az utánuk nyomozó ügynököket és rendőröket is.

Az FBI konkrét példát is felhozott a problémára, még 2017-ben egy gyanúsított azonnal értesült arról, hogy az ügynökei titkos házkutatást próbálnak tartani a bérelt lakásában, erről pedig valamiért a bérbeadót és a szomszédját is azonnal értesítette.

A wifire kapcsolt, kamerás kapucsengője jóvoltából látta és hallotta is az ügynököket.

Az FBI kiemelte, hogy az ügynökök és a rendőrök rajtakapása nemcsak a nyomozásaikkal babrálhat ki, de jelenlegi és jövőbeli biztonságukat is veszélybe sodorhatja.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!