Bármely tévét körbevilágít a Philips

philips ambilight okostévé hue gamepad videojáték konzol
Bármely tévé ellátható lesz utólag Ambilight funkcióval, de kegyetlen lesz a luxus ára
Vágólapra másolva!
Eddig csak a saját márkásokban volt elérhető az Ambilight.
Vágólapra másolva!

A drágább tévéket mustráltak biztosan találkoztak már a beépített környezeti világítást kínáló Philips modellekkel, ezek képesek a képernyőjükön megjelenő tartalom függvényében kivilágítani a tévé mögötti teret. Egyéni megítélés kérdése, hogy mennyi értelme van az Ambilightnak, mindenesetre hamarosan a vállalat világítástechnikával foglalkozó Signify márkája egy új LED-szalaggal elérhetővé teszi bármely 55-85 hüvelykes tévéhez.

Bármely tévé ellátható lesz utólag Ambilight funkcióval, de kegyetlen lesz a luxus ára Forrás: Philips / Signify

A szalagot az utasításoknak megfelelően csak fel kell rögzíteni a tévé hátsó burkolatára, hossztól függően 200-240 dollárba kerül majd. Ezzel máris igencsak drágának mondható a tévémoddolás, pedig a költségek bő feléről még szó sem esett: a LED-szalag működéséhez szükség van a 60 dolláros Hue Bridge-re, továbbá a 230 dolláros Philips Hue Play HDMI Sync Box kütyüre.

Forrás: Philips / Signify

Az utóbbi egy HDMI kapus jelfeldolgozó egység, amit be kell iktatni a tévé és jelforrás (például set-top box, DVD- vagy Blu-ray-lejátszó, játékkonzol) közé. Átfut rajta a tévé képernyőjén megjelenő tartalom, elemzi a képkockákat és vezérli a fényforrások színeit.

Ha minden komponenst meg kell vásárolni, akkor 490-530 dollár, nettó 148-161 ezer forint a tévé kivilágításának az összköltsége.

A tévékre szánt világítószalag forgalmazása október közepén indul az Egyesült Államokban, az európai piacokon való elérhetővé válásáról még nem érkezett tájékoztatás.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!