Lebegni látszik az öböl vizén a lámpásra emlékeztető bolt.

Nem áll távol az Apple-től az extravagáns építmények felhúzása, számos építészetileg különleges üzlet és persze a csillaghajós főhadiszállása után most Szingapúrban tett ki magáért a vállalat. A szeptember 10-én megnyíló Apple Marina Bay Sands a vállalat 512. saját boltja, és mind közül az első nem szárazföldre épített, az inspirációját egy vízen lebegő lámpás adta.

A képre kattintva galéria nyílik!Forrás: Apple

A Foster+Partners építészcég által tervezett struktúra nem lebeg a víz tetején, az öböl medrébe süllyesztett pillérek és egyéb struktúrák felelnek a teljes stabilitásáért, ezek kívülről nem láthatóak. A látványos építmény belső szerkezetét a kupolákhoz hasonló módon tervezték meg, nappal és éjszaka is kiválóan illeszkedik a környezetébe. A dizájn figyelembe veszi Szingapúr éghajlatát, visszatükrözi az erős napfény és a hő jelentős részét, azonban kiválóan átvilágított marad.

Az épület kétszintes: a kívülről látható fórumrésze a felső szint, innen mozgólépcsőkkel lehet lemenni a víz alatti alsó részébe, ahonnan pedig alagúton át tovább lehet jutni a parton lévő bevásárlóközpontba.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!