Így teljesít 8K felbontású játékban a GeForce RTX 3090

nvidia geforce rtx 3090 videokártya grafikus kártya
NVIDIA GeForce RTX 3090
Vágólapra másolva!
A nagy rendszerigényű címekkel meggyűlhet a baja.
Vágólapra másolva!

Kifejezetten forradalmi termékek lesznek a következő hetekben és hónapokban piacra kerülő GeForce RTX 3000 szériás videokártyák, a legmeghökkentőbb állítást a posztergyerek modell kapcsán tette az NVIDIA: állítólag számos játékban lehetővé teszi a 8K, azaz 7680×4320 pixeles felbontás használatát.

NVIDIA GeForce RTX 3090 Forrás: NVIDIA

Eddig nem voltak világosak az ezzel kapcsolatos részletek, azonban most nyilvánosságra került egy prezentációs dia, amelyen tizenegy játék sebessége tekinthető meg 8K felbontásban. A méréshez a GeForce RTX 3090 videokártya mellé Intel Core i9-9900K processzort és 32 GB rendszermemóriát társított a cég.

A tesztelt játékoknál magas minőségi beállítást (high presetet) használt, ahol pedig lehetett, ott aktiválta a valós idejű sugárkövetést, továbbá a képalkotási eljárást drámaian felgyorsító DLSS-t.

A nagy rendszerigényű játékokhoz DLSS kell, különben a GeForce RTX 3090 sem lesz képes azokat jó sebességgel renderelni 8K-ban Forrás: NVIDIA

A grafikon alapján a visszafogott rendszerigényű játékok esetén az RTX 3090 képes hozni DLSS nélkül is 60+ képkockás sebességet, azonban a grafikailag intenzív címeknél – ilyen például a Control, a Death Stranding, a Wolfenstein: Youngblood – már mindenképp szükség van a DLSS-re, enélkül esetenként a 30 FPS elérése is megoldhatatlan lenne.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!