Kiszivárgott az Xbox Series S

microsoft xbox series s játékkonzol
Xbox Series S
Vágólapra másolva!
A Microsoft új konzoljainak állítólagos árai is kiderültek.
Vágólapra másolva!

Az eredeti pletykák szerint augusztusban lehetett számítani a csúcs Xbox Series X konzolnál jóval olcsóbb, cserébe viszont optikai meghajtó nélküli és gyengébb Xbox Series S bejelentésére. Ez nem történt meg, ám most hirtelen több forrásból is kiszivárgott a konzol kinézete, így most már tényleg nagyon közel lehet a bejelentése.

Xbox Series S Forrás: Brad Sams / Twitter

Friss specifikációk nem érkeztek az elsőre modern hangszórónak nézhető termékről, azonban a beágyazott videón jól látható, hogy a Series S térfogatra a Series X modell talán fele lehet. A méretcsökkenésnek feltehetően két oka van: egyrészt nincs benne optikai meghajtó, másrészt pedig a kisebb számítási teljesítménye miatt kevesebb hőt termel, így kisebb hűtési rendszer is elég neki.

Ettől függetlenül a Microsoft láthatóan gondoskodott a légáramlásról, az egyik rövidebb oldalán lévő rács mellett a tetejére is került egy óriási és eltéveszthetetlen, kör alakú szellőzőnyílás. A jelek szerint a testvéréhez hasonlóan álló és fekvő tájolásban is használható lesz a konzol.

A források szerint az Xbox Series X és Xbox Series S egyaránt 2020. november 10-én kerülhet piacra, az előbbi 499 dolláros, az utóbbi pedig 299 dolláros áron. A megfelelő országokban az Xbox All Access bérlőprogramban is elérhetőek lehetnek, havi 35 dollárért és 25 dollárért.

Frissítés: a szivárgást követően a Microsoft megerősítette a konzol létezését, hamarosan részletesen is beszél majd a termékről.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!