Komolyan gondolja a 4K-s játékokat a Nintendo

mario kart nintendo switch
Mario Kart
Vágólapra másolva!
Mindeközben nem képes eleget gyártani a meglévő Switchekből.
Vágólapra másolva!

Néhány nappal ezelőtt újból felröppentek a pletykák, hogy a jövő évben a Nintendo piacra dobhat egy meglehetősen drága, cserébe viszont hardveresen erősen felturbózott Switch konzolt, ráadásul 4K felbontású játékfuttatási lehetőséggel kívánhatja reklámozni.

Mario Kart Forrás: Nintendo

A Bloomberg beszámolója alapján döntésre jutottak az ügyben az illetékesek, és már több a Switchre játékokat fejlesztő céget is megkerestek azzal, hogy készüljenek fel a termékeik „4K-képessé" tételére. Ez elsőre nem tűnik túlságosan realisztikus kérésnek: még ha a Nintendo hajlandó is betenni valamelyik legerősebb Qualcomm Snapdragon rendszerlapkát a következő generációs Switchbe, a 4K felbontás akkor is négyszer annyi pixelt jelent, mint a Full HD.

Mindeközben a Nintendo továbbra sem képes tartani az iramot a Switch és Switch Lite konzolok iránti igénnyel. Az eredeti tervek szerint a vállalat idén 19 millió darabot kívánt értékesíteni belőlük, majd a koronavírus-járvány miatt az egekbe szökött eladások miatt az előrejelzést 22 millióra, később 25 millióra, legutóbb pedig 30 millióra emelte.

Számos országban már tavasz óta nehéz Switchet vásárolni, vagy csak emelt áron szerezhető be.

Az eladási előrejelzés drámai megemelését a vállalat hivatalosan nem kommunikálta a részvényesek felé, azonban az elmúlt két negyedévben 11,4 millió Switchet értékesített, ami duplája a tavalyi év azonos időszakában eladott mennyiségnek.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!