Bemutatkozott a Motorola Razr 5G

motorola razr 5g okostelefon
Motorola Razr 5G
Vágólapra másolva!
Jobb teljesítményt és új kamerákat kapott a kettéhajtható kijelzős mobil.
Vágólapra másolva!

A Motorola csendben bemutatta a tavaly piacra dobott, kettéhajtható érintőkijelzőt használó Razr okostelefonjának utódját. A Motorola Razr 5G egy iteratív jellegű frissítésnek mondható, a mérnökök javarészt az első generációs modell gyermekbetegségeinek és hiányosságainak a javítására fókuszáltak a tervezésekor, plusz elvárható hardverfrissítésekkel is előálltak.

Motorola Razr 5G Forrás: Motorola

A neve le is leplezi az egyik legnagyobb újítását: a tavalyi modellben lévő Qualcomm Snapdragon 710 rendszerlapkát lecserélték benne a jóval erősebb Snapdragon 765G modellre, és Sub-6 frekvenciákat támogató 5G modemet is társítottak mellé. A memória és a háttértár is bővült, 6+128 helyett az új modell 8+256 konfigurációt kapott.

A kamerák terén szintén történt előrelépés, az előlapi modellt 5 megapixelesről 20 MP-esre cserélte a cég, míg a hátlapi képalkotó 16 MP helyett 48 MP felbontású. Az nem világos, hogy képminőség tekintetében az új szenzorok mennyi pluszt tesznek le az asztalra.

A kényelmesebb fogás érdekében kissé lekerekítettebb dizájnt kapott Motorola Razr 5G kettéhajlítható érintőkijelzője maradt 6,2 hüvelykes és 2142×876 pixeles, és a flipen lévő másodlagos érintőkijelzőt sem bántották. Viszont az utóbbit szoftveres újításokkal azért felturbózták, állítólag Android 10-szerű gesztusokkal is vezérelhető vált, hogy könnyebb legyen elérni a gyakran használt funkciókat.

A telefon zsanérján további teszteket végzett a Motorola, állítása szerint napi száz kinyitással és összecsukással számolva olyan öt évig bírja a gyűrődést.

A Motorola Razr 5G többek közt Európában is piacra kerül az ősszel, elméletileg bruttó 1499 eurós (535 ezer forintos) ajánlott fogyasztói áron.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!