A Sony Xperia 5 II sem tölt majd valami gyorsan

Vágólapra másolva!
Az FCC adatbázisa szerint az Xperia 5 II 4000 mAh-s akkumulátorához csupán 18 wattos gyorstöltő jár.
Vágólapra másolva!

Egyre közeledik a Sony Xperia 5 II csúcsmobil bemutatója, emiatt aztán egyre több a szivárgás a készülékről. Nemrég az FCC adatbázisában is felbukkant, és kiderült, hogy egy Sony UCH32-es töltővel lesz összecsomagolva. Ez már piacon van, egy 18 wattos adapterről van szó, ami az USB PD szabványt használja.

A 18 wattos töltőnek egy 4000 mAh-s energiaforrással kell majd megbirkóznia töltéskor, legalábbis Evan Blass forrásai szerint. Az illető azonban igen megbízható informátor.

Forrás: evan blass

A gond az, hogy manapság a csúcsmobilok általában 60 perc alatt teljesen feltöltik nulláról az akkut, a kínai riválisok gyakran 30 perc alatt is végezhetnek már. A Sony Xperia 1 II szintén 4000 mAh-s akkuját azonban 1 óra 51 perc feltölteni, szintén ezzel a 18 wattos töltővel. A jó hír viszont az, hogy 30 perc alatt összejön 46 százalék.

Az FCC dokumentációk alapján az Xperia 5 II-höz jár majd egy pár vezetékes fülhallgató, amihez viszont nem kell adapter, mert lesz jackcsatlakozó a mobilon, akárcsak az Xperia 1 II-n. Az Xperia 5 II Snapdragon 865 chipet, 120 Hz-es kijelzőt és az Xperia 1 II kameráit kaphatja, szeptember 17-én mutatja meg magát.