A jövő héten viszont erősen megemelkedik a PC-s játékbérlő ára.

Nem csak az Xbox Series X és az Xbox Series S konzolok megjelenési idejét és árát jelentette be tegnap a Microsoft, hanem egy további, a Sony számára végtelenül kellemetlen lépéssel is előállt: még idén felár nélkül beépíti az Xbox Game Pass for PC és az Xbox Game Pass Ultimate digitális játékbérlő szolgáltatásokba az EA Play (korábban EA Access / Origin Access) játékbérlőt. A fejlesztés hatvannál is több játékkal fogja bővíteni a Game Pass kínálatát, többek közt a Mass Effecthez, a Battlefieldhez, a Need for Speedhez, vagy a FIFA-hoz hasonló, népszerű címek is vannak benne.

Felár nélkül bekerül az A Play játékbérlő kínálata az Xbox Game Pass for PC és Xbox Game Pass Ultimate játékbérlőkbeForrás: Origo

Mindez azt jelenti, hogy aki előfizet az Xbox Game Pass Ultimate csomagra, az Xbox One és Xbox Series konzolokon, továbbá Windows 10-es számítógépeken megkötések nélkül játszhat több száz játékkal. Emellett Xbox Live Gold tagságot kap, az xCloud jóvoltából pedig szeptember 15-től az androidos mobiljára vagy tabletére is rengeteg xboxos játékot streamelhet az interneten keresztül. Idővel ez a streamelési lehetőség Xboxon és PC-n is elérhetővé válik majd.

Hazánkban havi 4190 forintba kerül az Xbox Game Pass Ultimate.

Ezzel együtt a Microsoft szeptember 17-én kiveszi az Xbox Game Pass for PC-t a bétából, így a bevezető 1390 forintos havidíj helyett ezután már havi 3000 forintba kerül majd a szolgáltatás.

Forrás: Origo

A Game Pass Ultimate drámai bővítésének bejelentésével újabb komoly gyomrost kapott a Sony, hiszen a Microsoft a konzolos világban példa nélküli értéket tud olcsón biztosítani a meglévő és hamarosan piacra kerülő Xboxok tulajdonosainak.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!