Gyorsult és zsugorodott a legolcsóbb mobilokra szánt rendszer.

Folytatja a legolcsóbb okostelefonokra szánt Android ápolását a Google, az Android 11 elérhetővé tétele után most kiadta az Android 11 Go Edition első stabil változatát is. Érdemi változás, hogy a Google eddig csak a legfeljebb 1 GB memóriával szerelt készülékekre engedte telepíteni a Go Editiont, azonban az új kiadástól kezdve 2 GB-ra nőtt a memóriahatár.

Az elődjéhez képest jelentősen csökkent az Android 11 Go Edition rendszerigényeForrás: Google

Az Android 11 Go Edition megkapta a sima Android 11 talán legfontosabb újításait, így például az értesítési felületén csoportosítva jelenhetnek meg az üzenetek, és egy alkalomra érvényes hozzáférést lehet adni az appoknak a mikrofon, a kamera és a helymeghatározás eléréséhez. További fejlesztés, hogy már gesztusokkal való navigációra is lehetőséget kínál.

Mindezektől függetlenül a legfontosabb újítás az erőforráshasználat csökkentésében keresendő: az elődjéhez képest olyan 270 MB-tal kevesebb memóriát és 900 MB-tal kevesebb helyet igényel, az appok pedig azonos hardveren olyan 20 százalékkal gyorsabban indulhatnak.

Az Android 11 Go Edition számos már kapható mobilra elérhetővé fog válni utólag, a belátható jövőtől kezdve pedig már ezzel kerülhetnek piacra az új készülékek.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!