Mindenki számára elérhető a Chrome fülcsoportosítása

google chrome
Google Chrome 85
Vágólapra másolva!
Színkódos gyűjteményekbe rendezhetőek az egymáshoz tartozó fülek.
Vágólapra másolva!

Négy hónappal a bejelentése és a bekapcsolásának fokozatos megkezdése után végre mindenki számára elérhetővé vált a számítógépes Chrome böngészőben a fülek csoportosítása.

Google Chrome 85 Forrás: Origo

A fejlesztés elsősorban produktivitási célú: lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy színkóddal jelölt és elnevezhető csoportokba rendezzék a böngészőben megnyitott füleiket, így gyorsabban megtalálhatják az éppen keresettet a váltogatáskor. Természetesen nem mindenkinek van szüksége a fülcsoportokra, de ez rendben van: akinek nem kell, az ne használja, nem kér enni.

A csoportok létrehozása a fülek jobb egérgombos környezeti menüjében lehetséges, a meglévő csoportok kezelése pedig a színkódos pöttyökre kattintva oldható meg. A csoportokhoz fogd és vidd módszerrel is hozzáadhatóak további fülek, illetve ugyanígy kiszedhetőek belőlük azok.

Hamarosan helytakarékossági és átláthatósági célból össze lehet majd zsugorítani a csoportokat, a funkciót most rögtön használni kívánók a chrome://flags különleges beállítóoldalon manuálisan bekapcsolhatják a Tab Groups Collapse lehetőséget.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!