A regisztráció nélkül használható Skype Meet Now kerülhet bele.

Tanult a Google Meet videocsevegő számítógépes és mobilos Gmailbe való beépítéséből a Microsoft, a Zoom elleni harc jegyében hamarosan a vállalat is megpróbálhat tőkét kovácsolni a számára kedvezően lejtő talajból. Mint kiderült, a Windows 10 jövő tavasszal érkező óriásfrissítésének legújabb nyilvános bétájában némi trükközéssel már bekapcsolható az operációs rendszer gyári videocsevegője.

Bekerülhet a jövő tavaszi Windows 10-be a Skype Meet Now videocsevegőForrás: Bleeping Computer

A Microsoft a regisztráció nélkül is használható Skype Meet Now szolgáltatást integrálná be a Windows 10-be. A jelenlegi implementációja nagyon egyszerű: a csevegőszolgáltatás egy kamerás ikont tesz a Tálca jobb szélén lévő értesítési területre, erre kattintva pedig felpattan a felület, hogy mit kíván tenni a számítógépező: új csevegést létrehozni, vagy meglévőhöz csatlakozni.

A kívánt gombra való kattintást követően a Windows 10 gyárilag telepített Skype alkalmazása, vagy ennek hiányában a Meet Now böngészős felülete nyílik meg, utána a számítógépezőknek csak követniük kell az utasításokat.

Egyelőre nem garantált, hogy Skype Meet Now tényleg bekerül a Windows 10 gyári funkciókínálatába, azonban a Microsoft részéről nem lenne értelme kihagyni a lehetőséget.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!