1400 dollárba kerül a Microsoft dupla kijelzős, összehajtható androidos mobilja, de nem nyűgözte le a tesztelőket.

Sokan várták már a Microsoft dupla kijelzős, androidos Surface Duo mobilját, annak ellenére is, hogy hardverben, akkumulátorban és kamerában már megjelenés előtt is gyengének számított a készülék. Egy ideje már kapható az új okostelefon, amelynek legfőbb különlegessége a két darab 5,6 hüvelykes, 1800 x 1350-es AMOLED-kijelzője és az ezeket összekötő zsanér. A teljes felület 8,1 hüvelykes kinyitott állapotban, alatta pedig Snapdragon 855 chip, 6 GB RAM és 128/256 GB tárhely található, Android 10-zel.

Forrás: techcrunch

A megjelenés napján váltak élessé az első tesztek, és elég vegyes a fogadtatása a készüléknek. Többen dicsérték az újító dizájnt, azonban majdnem mindenki egyetértett abban, hogy a Surface Duo szoftvere alapvetően kísérleti minőségű, vagyis tele van hibákkal, és nem úgy működik, mint kellene. A legtöbb app ezt az elrendezést eleve nem is támogatja még, és sokszor furcsán viselkedik a rendszer, még a gyári billentyűzet is. A kamera minősége pedig közel sincs a csúcskategóriához.

A Microsoft feltehetően sok hibát javít majd a következő hónapokban szoftveresen, de a tesztelők többsége úgy gondolja, továbbra is kár lenne ilyen hatalmas összegeket kiadni az összehajtható mobilokra, mert azok továbbra is kiforratlanok, bármennyire is érdekesek és látványosak.