Az Xbox Series S újabb limitációjára derült fény

microsoft xbox series s játékkonzol videojáték
Microsoft Xbox Series S
Vágólapra másolva!
Az előző generációs játékok Xbox One S-re szánt változatát futtatja majd.
Vágólapra másolva!

Kezd kissé komplikálttá válni a novemberben érkező Xbox Series S konzol körüli helyzet. A memóriájának játékfejlesztők általi kritizálása után a Microsoft megerősítette, hogy akik az olcsóbbik következő generációs konzolját választják, azok a jelenlegi generációs játékok futtatásakor azok Xbox One S-es változatával játszhatnak majd, nem lesznek elérhetőek az esetleges Xbox Series X-es grafikai fejlesztések. Ennek oka, hogy Xbox Series S-ben lévő videovezérlő érdemben gyengébb, mint az Xbox One X-é.

Microsoft Xbox Series S Forrás: Microsoft

Ettől függetlenül a Microsoft szerint nem teljesen ugyanolyan lesz a játékélmény, mintha Xbox One S konzolokon futnának a játékok: az Series S masszívan gyorsabb háttértárának köszönhetően sokkal hamarabb töltődnek majd be, ráadásul az erősebb processzornak és videovezérlőnek köszönhetően biztosan nagyon stabil lesz a képkockasebesség is.

Plusz a nem leszabályozott képkockasebességű játékokban számottevően magasabb lehet az FPS.

További érdekesség, hogy a fejlesztők készíthetnek utólag Xbox Series S-es javítást az Xbox One játékaikhoz, így képesek lesznek szebb grafikát kínálni az új konzol tulajdonosainak.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!