Ennyi 5G-s mobil fogyhat 2020-ban

Vágólapra másolva!
A Canalys elemzőcég becslései szerint az idei évben 278 millió 5G-s okostelefon talál gazdára.
Vágólapra másolva!

Javában tart a mobilpiaci átállás az 5G-re, még akkor is, ha ennek igazából gyakorlatilag semmi előnyét nem érzik a fogyasztók. Sőt, a legtöbben csak annyit éreznek az egészből, hogy még az eddiginél is drágábbak lettek a prémium mobilok. Az átállásban Kína jár az élen, amit jól jeleznek a Canalys elemzőcég számai is.

Forrás: Bloomberg

Az elemzők szerint 2020-ban 278 millió 5G-s mobil talál gazdára, ebből 172 millió, vagyis 62 százalék pedig Kínában. 2021-re pedig jelentős növekedés mellett majdnem kétszer ekkora eladást és világszerte fölfelé ívelő trendeket várnak a szakemberek.

A Realme V3 5G formájában ráadásul már 150 dollár alatti 5G-s mobil is van, így többé nem csak 1000+ euróért lehet 5G-s mobilhoz jutni. A gyártók tovább erőltetik majd az 5G-s készülékeket, akkor is, ha az 5G-s hálózatok nem készültek el. Ettől azt remélik, hogy versenyelőnybe kerülhetnek másokkal szemben. Az elemzők szerint a Huawei-nek is nagy szerepe lesz a fellendülő eladásokban, de ha a korlátozások tönkre is tennék az óriást, az elemzők azt mondják, a Xiaomi, az Oppo és a TCL gyorsan átvennék a Huawei helyét.

Az 5G-s mobilok átlagára jövőre 765 dollárra, 2024-re 477 dollárra csökkenhet.