[Frissítve] Bajban van a PlayStation 5 gyártása

sony playstation 5 digital edition ps5 játékkonzol
Sony PlayStation 5 Digital Edition
Vágólapra másolva!
A várthoz képest milliókkal kevesebb készülhet idén a konzolból.
Vágólapra másolva!

Ha minden jól megy, akkor holnap végre fény derül a PlayStation 5 megjelenésének idejére és árára, azonban a Bloomberg friss értesülései alapján nagy bajok vannak a tömeggyártásával. A közelmúltbeli elvárások szerint az idei év végéig a Sony körülbelül tízmillió darabot kívánt legyártani a konzolból, ám könnyen elképzelhető, hogy csak hatmillió fog ténylegesen elkészülni. A jelenlegi ütemterv szerint a vállalat várhatóan jövő március végére lesz képes tizenegymilliót PS5-öt gyártani.

Sony PlayStation 5 Digital Edition Forrás: Sony

A források szerint az AMD által tervezett, a processzort és a grafikus vezérlőt is tartalmazó rendszerlapka jelenti a problémát: a vártnál masszívan nagyobb a selejtaránya, és ugyan folyamatosan javul a helyzet, de nem világos, hogy mikor stabilizálódhat a kívánt szinten.

Az eddigi mélyponton állítólag a gyártósorról legördült rendszerlapkák fele selejtes volt.

Ettől függetlenül az eredeti tervekhez képes még így is masszívan több PlayStation 5 készülhet, a koronavírus-járvány kitörése előtt a Sony még azzal számolt, hogy csak 5-6 milliót fog legyártani 2021 márciusáig.

Nem tudni, hogy a Microsoft küzd-e hasonló problémával az Xbox Series gépek gyártása során, bár annyi előnye lehet a cégnek, hogy az Xbox Series X-be szánt rendszerlapkák nem túlságosan selejtes részét talán fel tudja használni a gyengébb Xbox Series S-ben.

Frissítés: a Sony tévesnek titulálta a Bloomberg értesüléseit, állítása szerint a PlayStation 5 tömegyártásának megkezdése óta nem változott a legyártani kívánt modellek száma. Konkrétumokat nem közölt a vállalat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!