Hivatalos a megfizethetőbb Apple Watch SE

apple watch se okosóra
Apple Watch SE
Vágólapra másolva!
Mellette a felső kategóriás Series 6 modell is bemutatkozott.
Vágólapra másolva!

Régóta először sikerült komoly meglepetést keltenie az Apple-nek, a Time Flies sajtóeseményén a borítékolható Apple Watch Series 6 mellett az iPhone SE mintájára bemutatta az Apple Watch SE okosóráját is.

Apple Watch SE Forrás: Apple

A tömegeknek szánt Apple Watch SE három generációnyi okosóra keveréke: nincs benne a Series 4-ben bemutatott EKG-funkció, a Series 5 mindig bekapcsolt kijelzőjét is mellőzték belőle, továbbá a most hivatalossá vált Series 6-tól eltérően a véroxigén szintjét sem képes mérni.

Viszont az elvárható gyorsulásmérő és giroszkóp mellett rendelkezik a vízszinttől való magasság megállapítására képes altiméterrel, képes követni az alvást, detektálni az eleséseket, figyelni a kézmosásokat. A meghajtásáról a Watch Series 5 rendszerlapkája gondoskodik.

Apple Watch SE Forrás: Apple

Külsőre a termék gyakorlatilag egy Apple Watch Series 4, ennek megfelelően 40 és 44 milliméteres változatok készültek belőle. Magyarországon szeptember 18-tól lesz kapható, a normál kiadásának indulóára 109 990 forint lesz, míg a mobilnetes változatért legalább 149 990 forintot kell majd a kasszánál hagyni.

Az Apple Watch SE fő célja a Fitbit és hasonló termékek vásárlásán gondolkodó, széles közönség megszólítása, még ha az ár leszorítása miatt nem is sikerült belezsúfolni néhány potenciálisan hasznos és trendi funkciót.

Ezzel szemben a szintén szeptember 18-án érkező, 159 990 forintos kezdőárat kapott Apple Watch Series 6 természetesen már nem egy kompromisszumos megoldás: mindent a Watchokban korábban bevezetett csoda megtalálható benne, plusz mint említettük, képes 70-100% között mérni a véroxigénszintet is.

Apple Watch Series 6 Forrás: Apple

Emellett az U1 chipjének köszönhetően és megfelelő jármű megléte esetén autókulcsként is használható, a kijelzője pedig az erős napfényben való olvashatóság érdekében 2,5× magasabb maximum fényerőre képes, mint a Series 5-ben látott panel. A rendszerlapkája is frissült, az Apple A13-ra épülő chipje 20%-kal gyorsabb az elődjében használtnál.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!