Elleste a Gmail egyik hasznos funkcióját a levelező.

Bármiféle felhajtás vagy bejelentés nélkül az elmúlt napokban világszerte új funkció vált elérhető az ingyenes Outlook webes levelezőben. A Microsoft a nagy rivális Gmail egy tavaly bevezetett újítását másolta le, a felhasználók már képesek beidőzíteni a megírt levelek elküldését.

Már az Outlookban is időzíthető a levélküldésForrás: Origo

Ugyan a többség számára nem kritikus a funkció, de időnként hasznos lehet: például így könnyen megoldható, hogy a munkatársak és a partnerek csak a következő munkanapon kapják meg a hétvégén megírt e-maileket, vagy a születésnapi köszöntés a megfelelő napon jusson el a címzetthez.

Persze eddig is megoldható volt a levelek előre megírása, ám a mentett piszkozatokat manuálisan kellett a megfelelő napokon elküldeni, ami nemcsak kényelmetlen, de akár ki is mehet a feladó fejéből.

A levelek elküldésének az időzítése teljesen ugyanúgy működik, mint a Gmailben: a Küldés gomb melletti nyilacskára kell kattintani, ott a Küldés később opciót kell választani, majd a bejövő felületen megadható az elküldés időpontja. A már meglévő időzítések utólag kikapcsolhatóak és módosíthatóak.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!