A Steamen már nem lesz elérhető az új játékosok számára.

Dátumot kapott az elmúlt években minden játékplatformon nagy sikert aratott Rocket League üzleti modelljének a váltása, a jelenleg még fizetős játék 2020. szeptember 23-án válik free to play címmé. Az Epic Games által tavaly felvásárolt Psyonix fejlesztőcég szerint a terméket megvásároltak vigaszdíjként jó néhány játékbeli kozmetikai tárgyat zsebelnek majd be.

Rocket LeagueForrás: Psyonix

A konzolos játékosok számára az üzleti modellváltás nem számít sokat: ugyanúgy a megszokott boltból tölthetik majd le, mint eddig is, plusz a PS4-es és switches gamereknek már nem lesz szükségük a Sony és Nintendo által kínált prémium előfizetésre a multiplayer eléréséhez. Xboxon viszont továbbra is kell majd a Live Gold a multis mókához.

A legnagyobb változást a PC-s játékosok tapasztalják majd, az új játékosok számára a free to play Rocket League csak az Epic Games Store-ból lesz letölthető, lekerül a Steam kínálatából a termék.

Viszont akik a váltás előtt megvették a játékot a Steamen, azok továbbra is képesek lesznek letölteni a játékkönyvtárukból, továbbá megkapják az összes patchet és tartalmi frissítést hozzá.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!