Megjelent az iOS 14 és az iPadOS 14

apple ios 14 iphone
Apple iOS 14
Vágólapra másolva!
Plusz a Watch okosórák új szoftvere is telepíthető.
Vágólapra másolva!

Az appfejlesztőket csúnyán meglepett fenyegetését beváltva az Apple kiadta a kompatibilis mobileszközeire és iOS 14, az iPadOS 14 és a WatchOS 7 operációs rendszereket. Ez elsőre jó hírnek tűnhet a fogyasztók számára, azonban egyes appfejlesztőket felkészületlenül érte a szoftverek hirtelen elérhetővé tétele: nem mindegyikőjük tudta még frissíteni az appjait, például az Erste Bank appjának jelenlegi kiadása inkompatibilis az iOS 14-gyel.

Apple iOS 14 Forrás: Apple

Az iPhone 6s és újabb mobilokra telepíthető iOS 14 többek közt widgeteket hoz a kezdőképernyőre, lehetővé teszi az appok számára az iPadeken már jó ideje elérhető kép a képben funkció használatát, meg lehet változtatni benne az alapértelmezett böngészőt és levelezőt, továbbá újabb a magánszféra védelmével kapcsolatos újításokat hoz.

Apple iPadOS 14 Forrás: Apple

A 2015-től kiadott iPad táblagépekre telepíthető iPadOS 14 megörökölte az iOS 14 összes újítását, ám ezen felül például lehetővé teszi az appok beviteli mezőinek kézírásos kitöltését is. Végül a Watch Series 3 és újabb okosórákra telepíthető WatchOS 7 olyan újításokat hoz, mint az alváskövetés, a kézmosás felismerése, vagy épp a biciklistáknak kitalált navigáció.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!