Hivatalos a 299 dolláros Oculus Quest 2 VR-headset

oculus quest 2 vr headset
Oculus Quest 2
Vágólapra másolva!
Befejeződött a Rift gyártása, nem lesz több PC-exkluzív modell.
Vágólapra másolva!

A teljes kiszivárogtatását követően az Oculus hivatalosan is bejelentette a Quest 2 VR-headsetét. Elődjével azonos módon egy teljesen önmagában használható termékről van szó, azaz nem kötelező számítógéphez vagy más eszközhöz csatlakoztatni, gyakorlatilag bele van integrálva egy okostelefon.

Oculus Quest 2 Forrás: Oculus

A második generációs modell 1440×1600 helyett már 1830×1920 pixeles megjelenítőket tartalmaz, ezek a kezdeti időkben 72 Hz, majd egy később érkező frissítést követően 90 Hz képfrissítési sebességgel működnek majd. A fejkövetés maradt eszközön belüli, azaz magában a headsetben találhatóak az ehhez szükséges kamerák és szenzorok.

Az Oculus Quest 2 az első eszköz, amely az efféle termékekhez kitalált Qualcomm Snapdragon XR2 rendszerlapkát használja, a korábbinál gyorsabb és energiahatékonyabb lapka mellé 6 GB RAM, továbbá modelltől függően 32 GB vagy 256 GB nem bővíthető háttértár társult.

Oculus Quest 2 Forrás: Oculus

A gyártó mérnökei szerint az új Rift nagyjából 10 százalékkal könnyebb az elődjénél, számos kisebb-nagyobb fejlesztés mellett pedig a vezérlőkütyüinek az ergonómiája, haptikus visszajelzése és pozíciókövetése is javult.

Az Oculus Quest 2 október közepén kerül piacra, a 32 GB-os változatáért 299 eurót, míg a 256 GB-os kiadásért 399 eurót kell kiadni, átszámítva olyan 108 és 144 ezer forintokról van szó.

Végül az Oculus bejelentette, hogy a termék piacra dobásával párhuzamos befejeződik az első generációs Quest, továbbá a csak PC-vel használható Rift S headsetek gyártása.

Egy korszakot lezárva a cég innentől kezdve nem készít többé csak számítógéppel használható VR-headsetet.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!