Minden igénynek megfelelne a Sony Xperia 5 II

sony xperia 5 ii
Sony Xperia 5 II
Vágólapra másolva!
A minőségi fotózástól a komoly játékig a teljes spektrumot lefedné.
Vágólapra másolva!

Újabb felső kategóriás okostelefont jelentett be a Sony, a következő hetekben 900 eurós (325 ezer forintos) kezdőáron piacra kerülő Sony Xperia 5 II-vel egy minden lében kanál megoldást próbál a riválisok termékei ellen a ringbe küldeni.

Sony Xperia 5 II Forrás: Sony

Fontossági sorrendben haladva a vállalat szerint az új mobilja kiváló minőségű fotók készítésére képes, három darab 12 megapixeles hátlapi kamerát kapott. A fő szenzor széles látószögű, a társa ultraszéles látószögű, a harmadik pedig 3× optikai zoomra képes telefotós. A fotókat veszteségmentes RAW formátumban is menthetik majd a tulajdonosai, videókat pedig 4K felbontásban is rögzíthetnek. Még a 120 képkockás lassított felvételek esetében is elérhető a 4K felbontás, ráadásul aktív HDR mellett. A szenzorok ZEISS lencséket kaptak, tükröződésmentes bevonattal.

Sony Xperia 5 II Forrás: Sony

A kamerázni kívánók mellett a mobilos játékosokra is gondolt a Sony, a telefon 6,1 hüvelykes és 1080×2520 pixeles OLED érintőkijelzője támogatja a 120 Hz képfrissítési sebességet, az érintéseket pedig 240 Hz tempóval képes regisztrálni. A furcsa felbontásból sejthető, hogy a HDR-kompatibilis panel 21:9 képarányú.

Okos funkció még a mobilos gamerek számára, hogy ha hálózati töltőre dugva szórakoznak számításigényes játékokkal, akkor a telefon képes az akkumulátort kikerülve, közvetlenül a töltőből felvenni a működéséhez szükséges áramot, így nem fog pluszban melegedni az akku az igénybevétel miatt. Az említett telep 4000 milliamperes, és támogatja a 18 wattos gyorstöltést, elvileg 30 perc alatt nulláról 50 százalékosra tölthető a gyári töltővel.

Sony Xperia 5 II Forrás: Sony

Az árból is sejthetően nem spórolt a hardveren a Sony, az Xperia 5 II meghajtásáról Qualcomm Snapdragon 865 rendszerlapka gondoskodik, méghozzá 8 GB rendszermemória, és modelltől függően 128 GB vagy 256 GB bővíthető háttértár mellett. A mobil Sub-6 frekvenciákon támogatja az 5G-s mobilhálózatokat is.

A Xperia 5 II további említésre méltó tulajdonságai, hogy a felső kategóriában mára rendkívül szokatlan módon 3,5 mm-es audio Jack hangcsatlakozót is kapott, az ujjlenyomat-olvasója a bekapcsológombjában található, a hangszórói pedig sztereók. Az Android 10-es készüléket elöl és hátul Gorilla Glass 6 védi, a kerete alumínium, az IP65/IP68 minősítések szerint pedig védelmet élvez a porral és a vízzel szemben.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!