Emellett forkolt és emulált Androidokon sem használható.

Az Xbox Game Pass Ultimate havidíjas szolgáltatás részeként a héten többek közt hazánkban is általánosan elérhetővé vált a Microsoft xCloud játékstreamelő. Ennek használatával, továbbá egy gamepad birtokában a gamerek 150+ xboxos játékkal szórakozhatnak az Android rendszerű mobiljaikon és táblagépeiken.

Microsoft xCloudForrás: Microsoft

Az indulás után a Microsoft tisztázta, hogy egyelőre csak az említett típusú eszközök javán használható a szolgáltatás: az Apple akadékoskodásának köszönhetően iPhone-on és iPaden jelenleg egyáltalán nem megy, továbbá forkolt vagy emulált Androidot futtató eszközökön sem vehető igénybe.

A biztosan nem támogatott rendszerek a Chrome OS, az Amazon Fire OS, a OnePlus OxygenOS, az Android TV, az Android Auto, továbbá a BlueStacks.

A Fire OS és az OxygenOS inkompatibilitása furcsának mondható, de a legkellemetlenebb hiányzónak mégis talán az Android TV nevezhető. A felhőből való játékstreamelésnek pont az okostévéken illene az elsők között elérhetővé válnia, hiszen a nagy képernyőjükkel kiváló játékélményt nyújthatnak. Okostelefonokon és tableteken annyira nem zseniális klasszikus konzoljátékokkal szórakozni, részben mivel nem úgy lett kialakítva a grafikus felületük, hogy jól láthatóak és használhatóak legyenek a 6-10 hüvelykes kijelzőkön.

Gondot jelenhet például a feliratok olvasása, a menük kezelése, vagy épp a precíz célzás.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!