Mostanra több ezer régebbi játék bizonyult kompatibilisnek vele.

Az idén ősszel piacra kerülő konzolgeneráció elképesztően fogyasztóbarát lesz, hiszen az Xbox Series gépek és a PlayStation 5 is szinte teljes mértékben kompatibilisek az elődjeikre megjelent játékokkal. Ettől függetlenül a régi játékokat a Microsoft és a Sony is egyenként tesztelik, így nem teljesen világos, hogy a konzolok megjelenésekor konkrétan mennyi lesz közülük azonnal elérhető az új gépekre.

God of War (2018)Forrás: Sony

A PlayStation-üzletág elnöke és vezérigazgatója pozitív hírrel szolgált az ügyben, Jim Ryan szerint a Sony mostanra több ezer PS4-re kiadott játékot tesztelt le a PlayStation 5-ön, és a 99 százalékuk azonnal kompatibilisnek bizonyult vele. Ez még nem minősül ígéretnek arra, hogy az első naptól fogva több ezer régi játék lesz elérhető a PS5-re, a visszafelé kompatibilis termékek pontos számát és körét várhatóan röviddel a konzol piacra dobása előtt fogja majd tisztázni a vállalat.

Ryan emellett megerősítette a The Washington Postnak, hogy a PlayStation 5 nem kompatibilis az első három generációnyi PlayStationre megjelent játékokkal. Erről ugyan soha nem is volt szó, de a jelek szerint egyes játékosok valamit félreértettek, így tiszta vizet kívánt önteni a pohárba.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!