Elkészült a Windows 10 October 2020 Update

windows 10 start menü
Belesimulnak majd az ikonok és a csempék a Start menübe
Vágólapra másolva!
Megkezdődött a kiadás előtti végső tesztelése.
Vágólapra másolva!

Sosem elég a frissítésekből, a Microsoft bejelentette a Windows 10 October 2020 Update operációs rendszert. A várhatóan októberben általánosan elérhetővé váló szoftver papíron a Windows 10 idei második óriásfrissítése, ám a tavaly őszihez hasonlóan csak egy szervizcsomagnak titulálható, nagyon kevés újdonsággal.

Belesimulnak majd az ikonok és a csempék a Start menübe a Windows 10 October 2020 Update-től Forrás: Microsoft

Ez olyan szempontból jó hír, hogy a jelenleg aktuális Windows 10 May 2020 Update-et használóknál pillanatok alatt megtörténik majd a telepítése, csak egy apró javítást kell installálniuk a Windows Update-en keresztül. Ez úgy lehetséges, hogy a Microsoft az elmúlt hónapokban fű alatt már eljuttatta az összes fejlesztését az idén tavaszi verzióba, a patch csak aktiválja majd ezeket.

Aki viszont a Windows 10 valamelyik régebbi verziójáról frissít, az kénytelen lesz kivárni a megszokott, hosszabb időt igénybe vevő frissítési folyamatot.

Az idén őszi Windows 10 egyetlen látványos újdonságát a némileg megszépült Start menü jelenti, ezen túlmenően csak apró-cseprő fejlesztéseket kapott a rendszer, például állítható a Gépházban a monitor képfrissítési sebessége, továbbá a Microsoft Edge megnyitott lapjai megjelennek az Alt+Tab felületen. A böngészőnél tartva ez lesz az első Windows 10, ami már gyárilag a második generációs Edge-dzsel érkezik.

A Microsoft még nem közölte, hogy pontosan mikor kívánja kiadni a Windows 10 October 2020 Update stabil változatát a felhasználóknak. Nem lehetetlen, hogy az október 13-ra eső hibajavító kedden érkezik, de persze dönthet úgy a vállalat, hogy csak később teszi elérhetővé, ezzel nyerhet némi plusz időt a tesztelésére és javítgatására.

A rendszer kiadásra jelölt változatát (build 19042.508) automatikus megkapják a Windows Insider tesztelői program béta csatornában lévők, míg a Release Preview csatornásoknak egyelőre manuális frissítéskeresést kell végrehajtaniuk, majd kézzel kell jóváhagyniuk az installációját.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!