Jobban bírja a strapát a Samsung Galaxy Z Fold 2 összehajtható kijelzője

Vágólapra másolva!
Sok érdekességet elárult a világ első 1.4R hajlítású összehajtható képernyőjéről a Samsung.
Vágólapra másolva!

A méregdrága és összehajtható Galaxy Z Fold 2 okostelefon előrendelései jócskán felülmúlták a Samsung várakozásait, így most igyekszik meglovagolni a gyártó a nagy figyelmet. Elárult például néhány fontos részletet a készülékbe épített összehajtható kijelzőről, ami sokkal fejlettebb, mint az előző-generációban használt képernyő.

Forrás: samsung

A Samsung szerint a Galaxy Z Fold 2 kijelzője a világ első 1.4R (1,4 mm) hajlítású kijelzője, ennek hála pedig laposabbra hajtható, mint az eredeti modell, továbbá a port és kosz is kevésbé jut be olyan helyekre, ahová nem kellene.

A panelt ultravékony védőüveggel borították, majd további rétegeket húztak rá a jobb védelem érdekében, és így a rendszeres hajlítgatástól sem fárad el olyan hamar a kijelző. A képernyőt 200 000 hajtogatásra hitelesítették egyébként, továbbá a szemvédelemről is kapott tanúsítványt, a legkevesebb kékfényt bocsátja ki a piacon. A képernyő frissítése pedig adaptív, 11 és 120 Hz között változik.

A szakértők egyébként egyetértenek abban, hogy az új modell rengeteget fejlődött az elődhöz képest, de a mindennapokban nem feltétlen nyújt olyan előnyöket, amikért megéri ekkora összeget letenni az asztalra – ráadásul az összehajtható mobilok még mindig elég sérülékenyek a normál megoldásokhoz képest.