Jövőre legyőzheti a Samsung Exynos chipje a Qualcomm Snapdragon 875 csúcslapkáját

Vágólapra másolva!
A Samsung chipeket ért sok kritika után az Exynos 1000 állítólag gyorsabb lesz, mint a Snapdragon 875.
Vágólapra másolva!

Az utóbbi két évben egyre súlyosabb kritika éri a Samsungot amiatt, hogy Amerikán, Kínán és Dél-Koreán kívül a csúcsmobiljaiban nem az aktuális legerősebb Qualcomm Snapdragon lapkát használja, hanem az alternatívaként kínál Exynos chipet. Ami viszont rendre nagyságrendekkel rosszabb üzemidőt és teljesítményt nyújt, sokszor kamerában sem ugyanaz az eredmény.

Forrás: sammobile

Miközben sokan az Exynos lapkák végéért szurkolnak, addig könnyen lehet, hogy 2021-ben már az Exynos chip lesz az erősebb. A legutóbbi jelentések szerint február magasságában jöhetnek a jövő évi androidos csúcsmobilok, és a Geekbench adatbázisa szerint már tesztelik az Exynos 1000 és a Snapdragon 875 chipekkel szerelt Galaxy S21-et, valamint Snapdragon 875-tel a Xiaomi Mi 11-et is.

Ezek ebben a sorrendben 1302/4250, 1159/4090 és 1102/4114 pontokat értek el. Az ARM új Cortex-X1 magjával még gondok vannak állítólag, illetve értelemszerűen gyártás előtti prototípusokról, mérnöki modellekről van szó, így a végső megjelenésig sok minden változhat még. Olyanra viszont rég volt példa, hogy az Exynos chip előnybe került a rivális Snapdragonnal szemben.