Funkciót blokkol iPhone-on a YouTube

okostelefon smartphone mobilozás
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
A jelek szerint fizetőfal mögött tartaná a kép a képbent.
Vágólapra másolva!

Újabb kellemetlen problémába futhattak bele az iPhone 6s és újabb mobilokra a múlt héten telepíthetővé vált iOS 14 felhasználói. Az eddigi napvilágra került gondok a rendszerrel, hogy nem kompatibilisek vele egyes netbanki és vállalati appok, továbbá hiába engedi meg az alapértelmezett böngésző és levelezőprogram átállítását, a telefonok újraindításakor visszaállnak a gyári alapértelmezett beállítások. Az utóbbi helyzetet hírünk írásáig még mindig nem kommentálta az Apple, így nem világos, hogy szándékos-e a jelenség.

A kép csak illusztráció Forrás: StockSnap / Pixabay

A változatosság kedvéért most a YouTube kezdett el kellemetlenkedni a mobilozókkal: aki a Safarit használva néz videókat közvetlenül a YouTube webhelyén, az nem tudja bekapcsolni az iPhone-okon most debütált kép a képben funkciót. Ez lehetővé teszi, hogy a videók lebegő felületen való követése közben más appokat vagy webhelyeket használjanak a mobilozók.

Az iOS 14 megjelenésekor még gond nélkül működött a lehetőség, és a weblapokba beágyazott videóknál továbbra is elérhető. További érdekesség, hogy iPaden szintén megy a kép a képben.

A körülményeket figyelembe véve az a legvalószínűbb, hogy a Google szándékosan tiltotta le az iPhone-okon a lejátszófelület használatát: mobilokon ez a havidíjas YouTube Premium egyik előnye és attrakciója, androidos telefonok használata esetén is fizetős kiváltságot jelent.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!