Sokat javult a beépített PDF-olvasója is.

A Firefox előző főverziói kifejezetten kevés újdonságot hoztak, azonban a számítógépekre most elérhetővé vált Firefox 81 megint egy komolyabb előrelépés. A leglátványosabb újdonságát a főmenű → Kiegészítők → Témák menüben aktiválható Alpenglow grafikus téma jelenti, bár érzésünk szerint sokan túlságosan harsánynak érzik majd ahhoz, hogy átváltsanak rá az alapértelmezettről.

A Firefox 81 az új Alpenglow témávalForrás: Origo

Ami ennél hasznosabb, hogy videók és hangfájlok lejátszásakor elindítható és szüneteltethető a billentyűzet multimédiás gombjaival a lejátszás, továbbá szebb és funkciódúsabb lett a Firefox beépített PDF-nézegetője is, hamarosan már űrlapok is kitölthetőek lesznek vele.

Érdemi fejlesztés még, hogy elsőként az egyesült államokbeli és kanadai felhasználóknak már lehetőségük van a kártyaadataik mentésére, így gyorsabban fizethetnek a webshopokban. Nem világos, hogy globálisan mikor aktiválja ezt a lehetőséget a Mozilla.

A Firefox 81 további kisebb újdonságai áttekinthetőek a változtatási jegyzékében. A böngésző már telepített példányai rövid időn belül maguktól frissülnek a legújabb főverzióra, a telepítőkészlete pedig a hivatalos webhely mellett az ORIGO Szoftverbázisról is letölthető.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!