Búcsúznak a Chrome fizetős kiegészítői

google chromebook chrome os laptop notebook internetezés
Illusztráció.
Vágólapra másolva!
A csalók miatt döntött a nyugdíjazásuk mellett a Google.
Vágólapra másolva!

Kevésbé ismert tény, de a Google Chrome böngészőhöz a kezdetek óta elérhetőek fizetős kiegészítők és témák a hivatalos Chrome webáruházban. Ezekről a többség jó eséllyel azért nem hallott, mert egyrészt az összes elérhető kiegészítő apró százalékát teszik ki, másrészt a javuk valamilyen üzleti célra kínált megoldás. Az átlagos internetezőket a legritkább esetben próbálták meg fizetős bővítmények megvásárlására rávenni a fejlesztők.

A kép csak illusztráció Forrás: dawnfu / Pixabay

A Chrome fizetős kiegészítői csak idén márciusban kerültek kissé reflektorfénybe, miután a Google határozatlan időre felfüggesztette az újabbak kiadását a Chrome webáruházban. Mint kiderült, a csalók inkább később, mint soha jelleggel felfedezték maguknak a lehetőséget, és elkezdték a netezőket megkopasztani próbáló bővítményekkel elárasztani a boltot.

A hosszúra nyúlt felfüggesztés után a Google most bejelentette, hogy nem fog a probléma megoldásával bajlódni, inkább nyugdíjazza az egész rendszert.

A meglévő fizetős bővítmények esetében december elsejével letiltja az ingyenes próbalehetőséget, 2021 februárjától pedig már nem lehet majd azokat többé megvásárolni a Chrome webáruházban.

Ettől függetlenül a Chrome felhasználóinak a jövőben is résen kell lenniük, a Google ugyanis megengedi a fejlesztők számára, hogy más fizetésfeldolgozó rendszereket használjanak a kiegészítőikben.

Emiatt a csalóknak továbbra is lehetőségük lesz bővítményeken keresztül a netezők megkopasztásával, sőt: a kártyaadataik ellopásával próbálkozni.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!