Összekeverhették az ősszel érkező csúcsmodellt a jelenlegivel.

Megkezdődött az ősszel érkező Xbox Series X és az Xbox Series S konzolok globális előrendelése, és talán kevesek meglepetésére nem volt mindenhol zökkenőmentes az ügymenet. A készletek elfogyása miatt a konzolt előrendelni már nem tudott érdeklődők panaszkodása mellett névtelenségbe burkolózó boltosok azt állítják, hogy szerint szó szerint csak néhány darabot voltak képesek eladni belőlük, ennyit tudott biztosítani számukra a Microsoft.

Microsoft Xbox One XForrás: Microsoft

Mindeközben többen egy rendkívül gyanús jelenségre lettek figyelmesek az Amazonon: a jelenlegi generációs, de már nem gyártott Xbox One X konzol 747 százalékot javított a legkeresettebb termékek toplistáján. Fennáll gyanú, hogy egyes figyelmetlen játékosok vagy a szüleik véletlenül a mostani konzolt vették meg az Xbox Series X helyett.

Egy másik érdekes magyarázat, hogy valójában az ügyeskedők által készített, az Xbox Series X-ekre nagyon gyorsan lecsapni próbált botok állhatnak a jelenség hátterében, véletlenül azok vettek rossz termékeket.

Jelen pillanatban fennáll az esélye, hogy komoly termékhiány lesz idén az új Xboxokból, az erre spekulálók így piszkos módszerekkel, vásárlásokat automatizáltan végrehajtó szkriptekkel megpróbálhatnak minél többre lecsapni, hogy aztán horroráron továbbadják azokat az internetes piactereken.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!